Udgivet i Hus & Have-Univers på Støvkost.dk

5 tips til at få et hjem, der ligner en million

Af Støvkost.dk

Vi har alle forskellig smag i indretning, og hvad du måske synes er kitsch, vil for andre være det mest fantastiske i verden! I den her artikel har vi samlet fem gode råd, der vil hjælpe dig med at få dit hjem til at ligne en million, uanset hvad din sædvanlige stil er!

De forskellige råd vil variere i pris – mens noget er gratis og forholdsvis let, vil andet være dyrere og anses mere som en investering. Det er op til dig, hvad du tror vil hjælpe bedst!

Undervurder aldrig vigtigheden af rengøring

Ordentlig rengøring og ryddelighed har noget af skulle have sagt, både når det kommer til dit egen velvære og din boligs indtryk hos andre. Ved at støvsuge og svinge støvkosten en gang imellem, kan du holde dit hjem pænt og rent.

Et rent hjem mindsker risikoen for allergi og andre gener. Med jævnlig rengøring er arbejdet ikke så stort, og du vil nemmere kunne følge med. Det hele bliver ikke så overvældende, så du selv på trætte dage kan overkomme arbejdet.

Møbler med opbevaring og smarte løsninger som dét vil være din bedste ven. Du kan få flot tilbehør, som hjælper dig med at holde hjemmet organiseret.

Designerlamper eller den velholdte stil?

Et hjem udelukkende med designmøbler er ikke noget, der er realistisk for de fleste – eller noget, de fleste overhovedet vil have! Men accenter af design kan gøre meget for dit hjem. For eksempel kan flotte designerlamper over spisebordet give et strejf af luksus.

Selvfølgelig er det også vigtigt at sørge for, de forskellige ting passer sammen. Der kan være en charme i mismatchet indretning, men på et tidspunkt vil det begynde at se rodet ud. Det samme gælder med designlamper.

Selvom de er flotte, er det ikke sikkert, de passer med dine eksisterende møbler. Så må du enten finde andre lamper, eller du må ud og investere i ny indretning, hvis det alligevel er tid til at skifte noget ud!

Du skal ikke stresse over at holde en bestemt stil – men nogle ting vil passe bedre ind i dit hjem end andre. Det er en refleksion af, hvad du kan lide og har samlet på, og ligesom dig vil indretningen ændre sig med tiden. Ikke alt vil passe lige godt ind, heller ikke selvom du synes, det ser flot ud i butikken.

Personlighed er guld værd

Et hjem, der ligner en million, men som er en kopi af tusinde andre, er uoriginalt. Lad din personlighed skinne igennem i hjemmet, så det faktisk føles som et hjem!

Det behøves ikke nødvendigvis at gøres med tusinde familieportrætter eller nipsting fra dine rejser. Faktisk kommer det lettere, hvis du vælger at indrette med ting, der gør dig glad og relaterer til dine interesser, frem for det, der er populært.

Hvis du elsker at læse, så find ud af, hvordan du indretter om den store bogreol, i stedet for at gemme det hele væk eller finde alternative løsninger. Hvis du elsker planter, så få fat i et plantestativ og udstil dine favoritter.

Der er mange måder at lade din personlighed stråle i dit hjem. Du skal være godt tilpas, og det skal kunne mærkes, at du bor der. Tænk ikke så meget på, hvad der er populært. Når du gør noget for dig selv, vil det automatisk være unikt – også selvom det bare er de små ting her og der. Dit hjem er din rede, og du bestemmer, hvordan den skal indrettes og se ud.

Undgå mønstre, materialer og teksturer, der clasher

Men selvom personlighed er vigtigt, må du også godt tage den sunde fornuft med. Ikke alle materialer, farver, teksturer og mønstre er lige flotte sammen – faktisk er der nogen, der kan skabe kaos i hovedet og være generende, selvom du ikke er bevidst om det.

Forskellige komponenter kan ofte placeres i forskellige stilkategorier, for eksempel organisk, industriel, moderne, vintage, osv. – du behøver ikke kende til dem, men det er godt at have øjnene åbne for, hvad der passer sammen, og hvad der clasher.

Hvis du ikke kan sætte din finger på, helt præcis hvad i dit hjem skaber uro, så begynd først at kigge på farver og mønstre. Larmende farver kan nemt skabe uorden i sindet, også selvom vi ikke er bevidste om det. Det kan være en plakat eller et maleri, der har nogle helt andre toner end et bestemt møbel, eller et sengetæppe, der slet ikke fungerer med gardinerne.

Nogle gange er det nemt at fikse – det sværeste er typisk at blive klar over, at noget ikke passer sammen. Ikke alt behøver at matche; tværtimod kan kontrast ofte være det bedste valg. Men der er forskel på bevidst at mismatche og skabe spil, og ligefrem at indføre ting, der clasher.

Få naturen ind, hvor den kan

Natur er en fremragende måde at få dit hjem til at ligne en million. Planter og organisk materiale skaber en jordnær, rig følelse, som gøre de fleste mennesker meget mere afslappede.

Der er mange måder at få organisk indretning ind. Med levende planter på eksempelvis et plantestativ kan du få lidt ægte natur ind, mens et flettet tæppe i hør kan give et unikt præg. Det kan være noget så simpelt som malerier og billeder, der har associationer til naturen.

Selvom du ikke er vild med at være udenfor, har næsten alle mennesker en instinktiv forbindelse til naturen. Den hjælper os med at falde til ro, så få den ind, hvor du kan. Det vil skabe et mere levende spil i din bolig, og du vil opleve, at du begynder at slappe mere af.

Små ting har også ret. Stueplanter, vaser i organisk form, ubehandlet eller genbrugt træ, eller endda rustikke sten, er alle ting, der kan være utrolig givende i din indretning. Huse til bogstaveligt talt en million inkorporerer ofte natur allerede fra arkitektørens grunddesign, så find ud af, hvad du kan gøre, for at få din egen biologiske symbiose på det budget, du selv arbejder med.

Find det du mangler på støvkost.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 25 produkter fra mere end 21 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 55 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-15 08:45:39.

25
Produkter
3
Brands
21
Forhandlere
55
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.